Руло с портокалов крем

Необходими продукти:
1 готов пандишпанов блат (ванилов)
300 милилитра прясно изцеден портокалов сок
2 яйца
2 пълни супени лъжици нишесте
150 грама захар
1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
120 грама масло
50 грама тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
Намокрете кърпа и сложете блата върху нея, след което навийте руло с помощта на кърпата. Оставете така и се заемете с крема.
Разбийте яйцата със захар. Налейте малко портокалов сок в нишестето и добавете към яйцата, разбъркайте налейте останалия сок.
Поставете съда на слаб огън и разбърквайте до получаването на гъст крем. След това сложете купата в друга по-голяма със студена вода. Нека кремът се охлади до стайна температура, като бъркате непрекъснато и тогава прибавете настърганата портокалова кора и маслото.
Развийте блата и го намажете с готовия ароматен крем, като заделите 1/3 от него.
Отново оформете руло и приберете за няколко минути в хладилника.
Когато извадите, намажете повърхността с крема, който отделихте по-рано.
Десертът е готов. Може да полеете с разтопен шоколад и да върнете в хладилника, за да стегне украсата.
След това сте готови да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Руло без печене
- Руло с крем от бял шоколад
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Руло зебра с млечен крем и бисквитки
- Бързо руло със сухо мляко
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Медено руло с орехи и мармалад
- Сладко руло от хляб със сирене крема и ягоди
- Шоколадово руло без набухватели с млечен крем и цели портокали
- Руло със стафиди и канела
Коментари към Руло с портокалов крем