Руло с портокалов крем
Необходими продукти:
1 готов пандишпанов блат (ванилов)
300 милилитра прясно изцеден портокалов сок
2 яйца
2 пълни супени лъжици нишесте
150 грама захар
1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
120 грама масло
50 грама тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
Намокрете кърпа и сложете блата върху нея, след което навийте руло с помощта на кърпата. Оставете така и се заемете с крема.
Разбийте яйцата със захар. Налейте малко портокалов сок в нишестето и добавете към яйцата, разбъркайте налейте останалия сок.
Поставете съда на слаб огън и разбърквайте до получаването на гъст крем. След това сложете купата в друга по-голяма със студена вода. Нека кремът се охлади до стайна температура, като бъркате непрекъснато и тогава прибавете настърганата портокалова кора и маслото.
Развийте блата и го намажете с готовия ароматен крем, като заделите 1/3 от него.
Отново оформете руло и приберете за няколко минути в хладилника.
Когато извадите, намажете повърхността с крема, който отделихте по-рано.
Десертът е готов. Може да полеете с разтопен шоколад и да върнете в хладилника, за да стегне украсата.
След това сте готови да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло Фереро Роше
- Руло без печене
- Медено руло с орехи и мармалад
- Сладко канелено руло с пекан и мед
- Бързо руло със сухо мляко
- Руло с крем от бял шоколад
Коментари към Руло с портокалов крем