Руло с парченца праскови и млечен крем
Необходими продукти:
150 грама брашно
150 грама захар
6 яйца
ванилия
1 супена лъжица какао на прах
консервирани праскови (в сироп)
За крема:
масло
кондензирано мляко
пудра захар
течна сметана с масленост 33%
Количествата на продуктите за крема определете според личните ви вкусови предпочитяния.
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците приберете в хладилника, а жълтъците разбийте със захарта.
Постепенно прибавете брашното.
След това разбийте охладените белтъци с щипка сол до образуването на пяна.
Към тестото добавете ванилията и постепенно сложете белтъците.
Разделете на две части, от които едната да бъде по-голяма от другата. Какаото смесете с по-малката от тях.
Застелете дъното на тава с пергамент, подмазан с олио. Разпределете равномерно бялото тесто.
Върху него - какаовото, като "нарисувате" решетка. С помощта на клечка за зъби направете кръгове в самите линии - идеята е да се получи интересна мраморна шарка след изпичането.
Изпечете блата за около 15 минути при температура от 250 градуса. Обърнете върху кърпа и отстранете пергамента.
Прасковите нарежете на парчета, като предварително отцедите от сладката течност, в която са консервирани. Вариант е и да намачкате на пюре.
Разпределете върху горещата основа.
Залейте с крема, получен при разбиването на продуктите, посочени за направата му.
Навийте плътно руло, внимателно притиснете и оставете да се охлажда. Подравнете краищата, изрязвайки излишното.
Може да поръсите с пудра захар и да полеете с разтопен шоколад.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Руло от извара с овесени ядки и банани
- Бързо руло със сухо мляко
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Руло без печене
- Руло с крем от бял шоколад
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло с крем шампанско и малини
- Медено руло с орехи и мармалад
- Сладко руло от хляб със сирене крема и ягоди
Коментари към Руло с парченца праскови и млечен крем