Руло Стефани с телешка кайма, яйца и гъби
Приготвянето на това руло Стефани отнема доста време, но определено си заслужава - комбинацията от подправки създава неповторим аромат и вкус. Представените съставки са за 6 порции. Приятно приготвяне!
Необходими продукти:
- 700 грама телешка кайма
- 2 яйца
- 3/4 чаени чаши мляко
- 2/3 чаена чаша галета с подправки
- 2 чаени лъжици лук на прах
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица салвия
- 1/2 чаена чаша гъби, нарязани на тънко
- 1/4 чаена чаша кетчуп
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица сос Уорчестър
Начин на приготвяне:
Вземете голяма купа и в нея разбийте яйцата. Добавете гъбите, млякото, галетата, лука, солта и салвията и разбъркайте. Постепенно изсипете каймата и омесете добре.
Оформете руло от готовата смес и го сложете в уред за бавно готвене. Покрийте и гответе на ниска температура около 5-6 часа.
В малък съд смесете кетчупа, кафявата захар, горчицата и соса Уорчестър. Изсипете ги върху рулото и гответе още около 20 минути.
Оставете готовото месо да поизстине за 10 минути, преди да нарежете. Приятен апетит!
allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло от кайма със сушени сини сливи, кашкавал и медена глазура
- Руло "Стефани" със спанак
- Руло от кайма със зеленчуци, яйца и наденица
- Руло от кайма със зеленчукова плънка
Коментари към Руло Стефани с телешка кайма, яйца и гъби