Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Рула-сарми на фурна

Рула-сарми на фурна

Рула-сарми на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 10-15 зелеви листа
  • 150 грама ориз
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 сладка червена чушка
  • 500 грама кайма
  • сол, черен пипер, 1/2 връзка магданоз
  • 50 грама кетчуп
  • 50 грама майонеза
  • 150 милилитра бульон

 

Начин на приготвяне:

Сварете ориза, лука нарежете ситно, чушката - на малки кубчета моркова настържете.

морков

Изпържете зеленчуците, към тях добавете каймата и бъркайте, докато се разбие.

кайма

След това изсипете ориза, магданоза, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер, може да използвате и други предпочитани подправки. Плънката е готова.

ориз

Зелевите листа бланширайте или използвайте такива от кисело зеле. Отстранете твърдите части.

Половината подредете в тава, като ги застъпвате едно за друго. Върху тях изсипете 1/2 от пълнежа и оформете руло, затваряйки каймата и ориза със зелето.

зеле

По същия начин направете още едно руло.

Залейте получените две големи сарми с бульона (да е подсолен), който трябва да достига до средата им.

Повърхността намажете с кетчуп и майонеза.

майонеза

Изпечете за час и 10-15 минути във фурната при умерена температура.

сарма

Изчакайте готовото ястие да се охлади, прехвърлете в чиния и нарежете на парчета.

Поднесете с получения при задушаването сос.

сарма

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти