Рула-сарми на фурна
Необходими продукти:
- 10-15 зелеви листа
- 150 грама ориз
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 супени лъжици олио
- 1 сладка червена чушка
- 500 грама кайма
- сол, черен пипер, 1/2 връзка магданоз
- 50 грама кетчуп
- 50 грама майонеза
- 150 милилитра бульон
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, лука нарежете ситно, чушката - на малки кубчета моркова настържете.
Изпържете зеленчуците, към тях добавете каймата и бъркайте, докато се разбие.
След това изсипете ориза, магданоза, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер, може да използвате и други предпочитани подправки. Плънката е готова.
Зелевите листа бланширайте или използвайте такива от кисело зеле. Отстранете твърдите части.
Половината подредете в тава, като ги застъпвате едно за друго. Върху тях изсипете 1/2 от пълнежа и оформете руло, затваряйки каймата и ориза със зелето.
По същия начин направете още едно руло.
Залейте получените две големи сарми с бульона (да е подсолен), който трябва да достига до средата им.
Повърхността намажете с кетчуп и майонеза.
Изпечете за час и 10-15 минути във фурната при умерена температура.
Изчакайте готовото ястие да се охлади, прехвърлете в чиния и нарежете на парчета.
Поднесете с получения при задушаването сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сармички от лапад с ориз
- Рецепти за лозови сарми с булгур
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Сарми в доматен сос
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Постни лозови сарми с ориз и орехи
- Гръцки сармички със сос Авголемоно
- Сарми от маруля с козе сирене
- Постни мързеливи сарми с гъби в доматен сос
- Сарми на тиган с плънка от сьомга, гъбен сос и ориз
Коментари към Рула-сарми на фурна