Ризото с кюфтенца, домати и спанак
Необходими продукти:
- 4 сурови наденици (или овкусена кайма)
- 250 грама чери домати
- 2 стръка розмарин
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 малки глави червен лук, нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, накълцани на дребно
- 350 грама ориз
- 1 кубче зеленчуков бульон, разтворено в 1 литър вода
- 125 грама спанак
- 25 грама масло
- 50 грама пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Извадете вътрешността на наденичките и оформете от тях малки кюфтенца, които подредете в намазнена тава.
Добавете чери доматите, подправете и поръсете с розмарин. Полейте всичко със зехтин и изпечете за 20 минути, като по средата на печенето, обърнете кюфтенцата.
Междувременно загрейте в тиган половин лъжица зехтин и изпържете в него лука за 5 минути, разбърквайки често. Добавете чесъна и ориза, разбъркайте преди да добавите на части горещия бульон - сложете първо 1 черпак, когато се абсорбира, прибавете следващия. Наливайте течността черпак по черпак, като варенето на ориза би трябвало да отнеме около 15-18 минути.
Накрая сложете спанака и разбъркайте, за да се стопят листенцата.
Свалете съда от котлона, добавете маслото, 30 грама пармезан, доматите и разбъркайте.
Поднесете ризотото като във всяка порция сложите по 4 кюфтенца.
Поръсете с останалия ароматен пармезан и сервирайте веднага.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Миланско ризото с шафран
- Ризото с пилешко, царевица, бяло вино и кашкавал
- Ризото с миди, бяло вино и пармезан
- Ризото с джоджен и лек сос
- Гъбено ризото с чесън и пармезан
- Ризото с тиква и индийско орехче
- Ризото със запечени домати и босилек
- Ризото с тиквички и бяло вино
- Ризото с киселец
Коментари към Ризото с кюфтенца, домати и спанак