Рибена запеканка с яйчено-празена заливка и чушки

Необходими продукти:
- 1 килограм филе от риба по избор
- 200 грама праз лук
- 2-3 яйца
- 200 грама чушки (сладки)
- копър и лимонов сок на вкус
- олио и сол
Начин на приготвяне:
Филето подправете с черен пипер и сол, напръскайте с лимонов сок.
Измийте със студена вода зеленчуците. Чушките нарежете на кръгчета, праза и копъра - ситно накълцайте.
Яйцата разбийте и към тях прибавете лука.
Половината от получената смес разпределете в намазнена тава. Следва рибеното филе, нарязано на парчета, поръсете ги с копъра, а върху него сложете кръгчетата чушки.
Залейте продуктите с останалата яйчена смес и покрийте съда с фолио.
Изпечете ястието в загрята фурната готовност (при 200-220 градуса).
Добър апетит!
Източник: bodymaster.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Зеленчукова запеканка с извара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
Коментари към Рибена запеканка с яйчено-празена заливка и чушки