Риба халибут с домати и розмарин
Необходими продукти:
- 500 грама чери домати
- 6 скилидки чесън - пресовани
- 2 стръка розмарин
- 200 грама пикантна пушена наденица (като чоризо)
- 1,300 килограма филе от халибут без кожа, нарязано на 8 парчета
- сол и черен пипер
- 4 супени лъжици сухо бяло вино
- 4 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса или скара.
Вземете 4 листа фолио с размери 30 на 20 сантиметра и ги сложете 2 по 2 един върху друг, за да направите фолиото двойно по-дебело.
Разполовете доматите и нарежете наденицата.
Разпределете доматите, чесъна, розмарина, наденицата и халибута между двата листа. Посолете и полейте с виното и зехтина. Завийте така, че да не влиза въздух в пликовете и печете на скарата или във фурната за 15 минути. Оставете за няколко минути на стайна температура да се охлади, преди да отворите плика. Внимателно отворете и прехвърлете рибата в плато. Полейте със соковете, отделили се при готвенето и доматите.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Коментари към Риба халибут с домати и розмарин