Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Риба халибут с домати и розмарин

Риба халибут с домати и розмарин

Риба халибут с домати и розмарин - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама чери домати
  • 6 скилидки чесън - пресовани
  • 2 стръка розмарин
  • 200 грама пикантна пушена наденица (като чоризо)
  • 1,300 килограма филе от халибут без кожа, нарязано на 8 парчета
  • сол и черен пипер
  • 4 супени лъжици сухо бяло вино
  • 4 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170 градуса или скара.

Вземете 4 листа фолио с размери 30 на 20 сантиметра и ги сложете 2 по 2 един върху друг, за да направите фолиото двойно по-дебело.

Разполовете доматите и нарежете наденицата.

Разпределете доматите, чесъна, розмарина, наденицата и халибута между двата листа. Посолете и полейте с виното и зехтина. Завийте така, че да не влиза въздух в пликовете и печете на скарата или във фурната за 15 минути. Оставете за няколко минути на стайна температура да се охлади, преди да отворите плика. Внимателно отворете и прехвърлете рибата в плато. Полейте със соковете, отделили се при готвенето и доматите.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСпортХрани и ястия