Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пържен халибут с царевична панировка

Пържен халибут с царевична панировка

Пържен халибут с царевична панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 8 филета халибут
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 1 чаена чаша микс за палачинки (суха смес)
  • 1 чаена чаша царевично брашно
  • 3 чаени чаши олио за пържене (или фритюрник)
  • сол на вкус
  • магданоз и лимонови резени

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 100 градуса (това ще запази филетата топли до сервиране).

Сложете филетата риба в дълбока тавата и ги полейте с прясното мляко, така че да ги покрие. Оставете ги настрана.

В купа комбинирайте сместа за палачинки с царевичното брашно и разбъркайте енергично (може да сложете в кухненски робот и да смелите за кратко).

В тиган сложете олиото да загрее. Тествайте с къс хляб, дали е достатъчно сгорещено, пуснете хляба в мазнината, ако за 1 минута стане златисто кафяв, значи олиото е достигнало правилната температура.

Изцедете рибата в гевгир и я подсушете. Подправете я на вкус със сол и черен пиер и оваляйте филетата в сухата царевична смес. Изтупайте ги от излишното.

Изпържете ги за 2 минути от всяка страна, докато станат златисти. Отцедете върху кухненска хартия и леко поръсете със сол.

Поддържайте рибата топла в загрятата фурна.

Сервирайте с резени лимон и магданоз.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСпортХрани и ястия