Пържен халибут с царевична панировка
Необходими продукти:
- 8 филета халибут
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 1 чаена чаша микс за палачинки (суха смес)
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 3 чаени чаши олио за пържене (или фритюрник)
- сол на вкус
- магданоз и лимонови резени
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 100 градуса (това ще запази филетата топли до сервиране).
Сложете филетата риба в дълбока тавата и ги полейте с прясното мляко, така че да ги покрие. Оставете ги настрана.
В купа комбинирайте сместа за палачинки с царевичното брашно и разбъркайте енергично (може да сложете в кухненски робот и да смелите за кратко).
В тиган сложете олиото да загрее. Тествайте с къс хляб, дали е достатъчно сгорещено, пуснете хляба в мазнината, ако за 1 минута стане златисто кафяв, значи олиото е достигнало правилната температура.
Изцедете рибата в гевгир и я подсушете. Подправете я на вкус със сол и черен пиер и оваляйте филетата в сухата царевична смес. Изтупайте ги от излишното.
Изпържете ги за 2 минути от всяка страна, докато станат златисти. Отцедете върху кухненска хартия и леко поръсете със сол.
Поддържайте рибата топла в загрятата фурна.
Сервирайте с резени лимон и магданоз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Коментари към Пържен халибут с царевична панировка