Риба камбала на тиган с цитруси и сос
Необходими продукти:
- 4-6 броя филета от риба камбала
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 грейпфрут
- 2 портокала
- 1 супена лъжица настърган джинджифил
- 1 супена лъжица нарязан ситно зелен лук
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици бира
- 1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Подправете рибните филета със сол, черен пипер и зехтин. Загрейте тиган и ги запечете до готовност от всички страни.
След като приготвите рибата, обелете и нарежете ситно цитрусите, запържете ги в същата мазнина. Добавете бирата, джинджифила, зеления лук и меда. Гответе на слаб огън до сгъстяване.
Гарнирайте рибното филе с получения сос, акомпанирайте със салата по избор и поднесете ястието топло.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: whatshouldimakefor.com
Коментари към Риба камбала на тиган с цитруси и сос