Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Риба камбала на тиган с цитруси и сос

Риба камбала на тиган с цитруси и сос

Риба камбала на тиган с цитруси и сос - изображение

Необходими продукти:


  • 4-6 броя филета от риба камбала
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 грейпфрут
  • 2 портокала
  • 1 супена лъжица настърган джинджифил
  • 1 супена лъжица нарязан ситно зелен лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици бира
  • 1 супена лъжица мед


Начин на приготвяне:


Подправете рибните филета със сол, черен пипер и зехтин. Загрейте тиган и ги запечете до готовност от всички страни.

След като приготвите рибата, обелете и нарежете ситно цитрусите, запържете ги в същата мазнина. Добавете бирата, джинджифила, зеления лук и меда. Гответе на слаб огън до сгъстяване.

Гарнирайте рибното филе с получения сос, акомпанирайте със салата по избор и поднесете ястието топло.

печена камбала

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: whatshouldimakefor.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСпортХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайлДиетиСнимки