Печен халибут с пармезан и чесън
Необходими продукти:
- 1 глава чесън
- 1/2 чаена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица масло
- 500 грама филета от халибут, разделени на 4 парчета
- сол и черен пипер
- 1/2 чаена чаша майонеза
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Отрежете края на главата с чесън, без да разделяте скилидките и ги сложете в тава, застлана с фолио и полейте със зехтин. Увийте чесъна във фолиото и изпечете за 45 минути на 185 градуса, докато омекне. За рецептата ще са ви необходими само 6 скилидки чесън, но пригответе цяла глава, а останалите може да запазите, за да намазвате хляб или пък за салати.
Увеличете температурата на 220 градуса.
Разтопете маслото в малка тавичка и намажете от всички страни рибата с него, сложете я в съда и посолете. Печете 10 минути.
Междувременно изстискайте вътрешността на скилидките чесън в майонезата и прибавете пармезана. Разбъркайте и, когато рибата е готова, намажете с майонезената смес.
Върнете за още 2-3 минути във фурната, за да се запече.
Сервирайте веднага.
epicurious.com
Коментари към Печен халибут с пармезан и чесън