Пясъчни сладки с ванилия
Необходими продукти:
200 грама масло
200 грама захар
2 яйца
2 грама ванилия
1 чаена лъжица сода
2 1/2 чаена чаша брашно
сладко, конфитюр или кондензирано мляко за слепване на бисквитките.
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата със захарта, прибавете размекнатото масло и разбъркайте.
Изгасете содата в оцет и добавете към яйцата и маслото. След това е ред на ванилията и пресятото брашно (използвайте 2 чаши от него) и замесете тесто.
Ако е необходимо, сложете и останалото количество. Тестото не трябва да лепи по ръцете, но и не бива да бъде прекалено твърдо.
Сложете го в найлонов плик и приберете в хладилника за 20 минути.
След това извадете и внимателно разточете върху плот, посипан с брашно. Дебелината на слоя да е 0,5 сантиметър.
Изрежете различни фигурки, нарежете на квадратчета или просто направете кръгчета с помощта на обикновена чаша.
Застелете дъното на тава с хартия за печене, подредете формичките тесто в съда и поставете във фурната за 20 минути при 180 градуса.
Може да слепите готовите бисквитки по две с любимо сладко, конфитюр или кондензирано мляко, ще получите вкусни сладки. Украсете по избор. Може да потопите в разтопен шоколад, да оваляте в кокосови стърготини или смлени орехи, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
СОУ СИМПЪЛ НАТУРАЛЕН АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ ЗА ТЯЛО С КАФЕ И ВАНИЛИЯ 100 мл
ЛАНДЖЕЛИКА БОТАНИКС ДУШ ГЕЛ И ПЯНА ЗА ВАНА С ЕКСТРАКТИ ОТ ЛАВАНДУЛА И ВАНИЛИЯ 500 мл
ПРОМОПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА ITALIANO 80 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Шоколадови палачинки
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Ванилов сладолед с лавандула
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Картофени рулца в тесто
- Шоколадови бисквити с глазура и сушени вишни
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Турски питки Поача
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
Коментари към Пясъчни сладки с ванилия