Пясъчни сладки с ванилия
Необходими продукти:
200 грама масло
200 грама захар
2 яйца
2 грама ванилия
1 чаена лъжица сода
2 1/2 чаена чаша брашно
сладко, конфитюр или кондензирано мляко за слепване на бисквитките.
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата със захарта, прибавете размекнатото масло и разбъркайте.
Изгасете содата в оцет и добавете към яйцата и маслото. След това е ред на ванилията и пресятото брашно (използвайте 2 чаши от него) и замесете тесто.
Ако е необходимо, сложете и останалото количество. Тестото не трябва да лепи по ръцете, но и не бива да бъде прекалено твърдо.
Сложете го в найлонов плик и приберете в хладилника за 20 минути.
След това извадете и внимателно разточете върху плот, посипан с брашно. Дебелината на слоя да е 0,5 сантиметър.
Изрежете различни фигурки, нарежете на квадратчета или просто направете кръгчета с помощта на обикновена чаша.
Застелете дъното на тава с хартия за печене, подредете формичките тесто в съда и поставете във фурната за 20 минути при 180 градуса.
Може да слепите готовите бисквитки по две с любимо сладко, конфитюр или кондензирано мляко, ще получите вкусни сладки. Украсете по избор. Може да потопите в разтопен шоколад, да оваляте в кокосови стърготини или смлени орехи, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ванилия
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Пясъчни сладки с ванилия