Пясъчни бисквитки с карамелизирани орехи и шоколад
Необходими продукти
За тестото:
200 грама пшенично брашно
120 грама масло
щипка сол
50 грама бяла захар
1 супена лъжица прясно мляко
За ореховото покритие:
300 грама орехи
150 грама масло
200 грама кафява захар
80 грама мед (4 супени лъжици)
2 супени лъжици прясно мляко
щипка сол
1 чаена лъжица орехов ликьор или ванилова есенция
За глазурата:
100 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Нарежете студеното масло на малки кубчета. Прибавете захарта и щипка сол към брашното, след което изсипете сухата смес при маслото и нарежете ситно, за да се получат фини трохи (песъчинки). Налейте в тях млякото и замесете тесто. Може да използвате повече мляко, но не прекалявайте, за да не се получи прекалено мокро тестото.
Разточете го върху лист хартия за печене и поставете в подходяща форма. Размерът на хартията трябва да бъде по-голям от дължината на съда - 3-5 сантиметра да излизат извън него (така по- лесно ще извадите готовите бисквитки по-късно от тавата).
Приберете тестото в хладилника и включете фурната да загрява до 210 градуса. Когато това стане, сложете в нея тестото и изпечете в продължение на 10 минути. През това време изпечете в сух тиган ореховите ядки, изсипете ги върху кърпа, за да се отстранят всички ненужни частици.
Готовата основа извадете от фурната и оставете да се охлажда. Намалете градусите до 180 и отворете малко вратата на фурната, за да се понижи по-бързо температурата.
Ореховото покритие.
В съд с дебело дъно изсипете захарта, прибавете меда, маслото, щипка сол и налейте 2 лъжици мляко. Поставете на котлона и бъркайте, докато комбинацията заври. За приготвянето на сладката смес са необходими около 2 минути на огъня при непрекъснато бъркане. Когато свалите тенджерата от котлона, добавете малко орехов ликьор или ванилов аромат, орехите и разбъркайте добре.
Разпределете карамелените ядки по повърхността на основата и заравнете. Поставете формата отново във фурната за още 20 минути, докато по карамела започнат да се образуват мехурчета и цветът стане златистокафяв. След това извадете и нека се охлади малко.
Разтопете шоколада на водна баня или използвайте микровълнова. Разпределете го върху карамеленото покритие и заравнете. Нека десертът се охлади още малко и извадете от съда. Поставете върху решетка да изстине напълно и нарежете на парчета или придайте форми по ваш избор.
Бисквитките са готови.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Карамелизирана захар - рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
Коментари към Пясъчни бисквитки с карамелизирани орехи и шоколад