Пясъчни бисквитки с канела и ядки

Необходими продукти:
150-160 грама брашно
140 грама захар
100 грама масло
25-30 грама царевично нишесте
3 жълтъка (2 за тестото и 1 за намазване)
100-120 грама ядки по ваш избор (50 грама за тестото и останалото за поръсване)
6 грама бакпулвер
канела и ванилия на вкус
щипка сол
1 супена лъжица студена вода
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното заедно с бакпулвера, нишестето и щипка сол, след това прибавете смлените ядки, канела и ванилия към сухата смес.
Разбъркайте двата жълтъка със захарта и добавете размекнатото масло.
Съединете двете комбинации, замесвайки меко тесто. Ако то се получи много сухо, налейте лъжица студена вода.
Оформете тестото като топка, покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за 30-40 минути.
Когато извадите, омесете го върху плот, обилно посипан с брашно. След това разточете не прекалено тънък пласт, от който изрежете кръгчета с помощта на чаша. Използвайте друга - с по-малък диаметър, за да изрежете дупки в средата.
Намажете повърхността на тестото с разбития трети жълтък и потопете тази част в натрошените ядки, определени за поръсване (притиснете ги леко към основата).
Подредете бисквитките в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, и ги изпечете в загрята до 180 градуса фурна до златисто (около 15-18 минути).
Добър апетит!
Снимки: geniuscook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ЕТЕРИКА РЕГЕНЕРИРИРАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 22 мл
МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КАЙСИИ 100 мл ENERGY GROUP
КАЙСИЕВИ ЯДКИ ГОРЧИВИ 150 г СТЕЛ АРГО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Полезни свойства на канелата
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Използвайте канела и лимон за сгъстяване на брадата
- Отслабване с мед и канела
- Рецепта за домашно бадемово брашно
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Кедър
Коментари към Пясъчни бисквитки с канела и ядки