Пюре от тиквички и домати с лук
Необходими продукти:
2 големи тиквички
3-4 глави лук
5-6 домата
3-4 супени лъжици олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука, тиквичките също, ако кората им е дебела и твърда. Нарежете всички зеленчуци на големи парчета и ги смелете едро (може да използвате машинка за мелене на кайма). Получената смес изсипете в дълбока тенджера с дебело дъно, която поставете на котлона. Нека зеленчуците се варят на слаб огън в продължение на 2 часа, докато се изпари всичката течност, която са отделили. След това прибавете олиото, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и пържете 15 минути на среден огън. Количеството на пюрето ще се намали 3 пъти.
Когато се охлади, може да намажете филия с пюрето или да поднесете като салата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от кайма със сирене и тиквички в картофена обвивка
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Розички от тиквички с крема сирене и мента
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Гриловани мариновани тиквички
Коментари към Пюре от тиквички и домати с лук