Пърленка със скариди
Необходими продукти:
- 2 1/2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици масло
- 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
- щипка лют пипер за гарниране
- 600 грама скариди, почистени
- сол и черен пипер
- кората и сока на 1 лимон
- 1 готова пърленка (или 300 грама тесто)
- 2 чаени чаши моцарела (зряла, настъргана)
- магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
В тиган сложете 2 лъжици зехтин и маслото. Изпържете чесъна за минута, добавете лютия пипер и скаридите, подправете със сол и пипер. Когато порозовеят, полейте с лимонов сок и изчакайте течността да се изпари.
Намазнете хлебната питка със зехтин. Поръсете с половината моцарела и разпределете скаридите. Поръсете с останалото сирене и запечете за 12-15 минути на горен реотан. Ако използвате сурово тесто, го запечете за 10-тина минути, след което гарнирайте.
Аранжирайте с магданоз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чеснови пърленки с билково масло на тиган
- Домашни пърленки без глутен
- Пърленки с шунка и кашкавал
- Пърленка с крема сирене, спанак и кашкавал
- Лесни пълнозърнести пърленки на тиган
- Пиде с кайма и зеленчуци
- Най-бързите и лесни гюзлеми
- Пърленки с розмарин, зехтин и морска сол
- Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета
- Пърленка с пилешко, тиквички и патладжан
Коментари към Пърленка със скариди