Пържен цял шаран с лук
Необходими продукти:
1 неголям шаран
2-3 глави лук или на вкус
подправки по избор и на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
За гарнитура:
сверени цели картофи
масло
копър
чесън
Начин на приготвяне:
Почистете рибата от вътрешностите, люспите и черната кожа. Измийте добре под течаща вода.
Натрийте шарана отвън и отвътре с подправки, които предпочитате.
След това оваляйте цялата риба (заедно с главата) в брашно.
Изпържете я от двете страни в нагорещено олио.
Трябва да се образува апетитна златистокафява коричка на повърхността, а месото да побелее.
Нарежете лука едро, подправете със сол и смлян черен пипер, оваляйте в брашно. Запържете го в олио или масло.
Сложете шарана в подходящ съд, в който ще поднесете, добавете лука.
Направете си ароматна гарнитура от сварени цели картофи, които полейте със смес от разтопено масло, ситно нарязан копър и намачкан чесън.
Добър апетит!
Снимки: beautyinfo.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл 850325
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БАРЛИЙНС ТОТАЛ ОМЕГА капсули * 90
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Пилешки дробчета с лук
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Спортен риболов
- Печена риба със спанак и чедър в млечен сос
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Печена риба на жар
- Пържен шаран с чеснов сос
- Пържени бамбукови червеи
Коментари към Пържен цял шаран с лук