Пържен цял шаран с лук

Необходими продукти:
1 неголям шаран
2-3 глави лук или на вкус
подправки по избор и на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
За гарнитура:
сверени цели картофи
масло
копър
чесън
Начин на приготвяне:
Почистете рибата от вътрешностите, люспите и черната кожа. Измийте добре под течаща вода.
Натрийте шарана отвън и отвътре с подправки, които предпочитате.
След това оваляйте цялата риба (заедно с главата) в брашно.
Изпържете я от двете страни в нагорещено олио.
Трябва да се образува апетитна златистокафява коричка на повърхността, а месото да побелее.
Нарежете лука едро, подправете със сол и смлян черен пипер, оваляйте в брашно. Запържете го в олио или масло.
Сложете шарана в подходящ съд, в който ще поднесете, добавете лука.
Направете си ароматна гарнитура от сварени цели картофи, които полейте със смес от разтопено масло, ситно нарязан копър и намачкан чесън.
Добър апетит!
Снимки: beautyinfo.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Пилешки дробчета с лук
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Карамелени филийки с чили
- Шаран див
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Риба в медена марината с чесън на фурна
Коментари към Пържен цял шаран с лук