Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пържен цял шаран с лук

Пържен цял шаран с лук

Пържен цял шаран с лук - изображение

Необходими продукти:

1 неголям шаран
2-3 глави лук или на вкус
подправки по избор и на вкус
брашно за овалване
олио за пържене

За гарнитура:
сверени цели картофи
масло
копър
чесън


Начин на приготвяне:

Почистете рибата от вътрешностите, люспите и черната кожа. Измийте добре под течаща вода.


Натрийте шарана отвън и отвътре с подправки, които предпочитате.


След това оваляйте цялата риба (заедно с главата) в брашно.


Изпържете я от двете страни в нагорещено олио.


Трябва да се образува апетитна златистокафява коричка на повърхността, а месото да побелее.


Нарежете лука едро, подправете със сол и смлян черен пипер, оваляйте в брашно. Запържете го в олио или масло.


Сложете шарана в подходящ съд, в който ще поднесете, добавете лука.

Направете си ароматна гарнитура от сварени цели картофи, които полейте със смес от разтопено масло, ситно нарязан копър и намачкан чесън.

Добър апетит!

Снимки: beautyinfo.com.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...СнимкиНовиниЛайфстайлДиетиСпортИстория