Пържен ориз с шунка, лук и яйца

Необходими продукти:
1 супена лъжица олио
2 разбити яйца
1 глава стар лук
1/3 морков
3 чаени чаши сварен ориз
80 грама шунка
1 супена лъжица къри на прах
1 чаена лъжица соев сос
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете тиган на силен огън. Сложете 1/2 лъжица олио и с него намажете цялото дъно на съда. Изсипете разбитите яйца и бъркайте непрекъснато, за да се получат малки парченца. Щом се изпържат, извадете в чиния.
Налейте останалото олио в тигана, прибавете обелените и нарязани на малки кубчета лук и морков Нека се приготвят при непрекъснато бъркане до омекване на морковите.
Когато това стане, изсипете сварения ориз при зеленчуците. Бъркайте, за да не се образуват бучки от зърната.
След няколко минути добавете нарязаната шунка, соевия сос, кърито и черен пипер на вкус. Ястието се приготвя, докато оризът стане бляскав. Тогава прибавете яйцата и подсолете, ако е необходимо.
Разбъркайте и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: mycooktes.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Суши салата с ориз, чушки и краставица
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
Коментари към Пържен ориз с шунка, лук и яйца