Пържен ориз с шунка, лук и яйца

Необходими продукти:
1 супена лъжица олио
2 разбити яйца
1 глава стар лук
1/3 морков
3 чаени чаши сварен ориз
80 грама шунка
1 супена лъжица къри на прах
1 чаена лъжица соев сос
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете тиган на силен огън. Сложете 1/2 лъжица олио и с него намажете цялото дъно на съда. Изсипете разбитите яйца и бъркайте непрекъснато, за да се получат малки парченца. Щом се изпържат, извадете в чиния.
Налейте останалото олио в тигана, прибавете обелените и нарязани на малки кубчета лук и морков Нека се приготвят при непрекъснато бъркане до омекване на морковите.
Когато това стане, изсипете сварения ориз при зеленчуците. Бъркайте, за да не се образуват бучки от зърната.
След няколко минути добавете нарязаната шунка, соевия сос, кърито и черен пипер на вкус. Ястието се приготвя, докато оризът стане бляскав. Тогава прибавете яйцата и подсолете, ако е необходимо.
Разбъркайте и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: mycooktes.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ХАРУХАРУ УОНДЪР МАСЛО ЗА ЛИЦЕ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 30 мл
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ориз с телешка кайма и зеленчуци на тиган
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
Коментари към Пържен ориз с шунка, лук и яйца