Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържен ориз с кайма и зеленчуци

Пържен ориз с кайма и зеленчуци

Пържен ориз с кайма и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 3 яйца
  • 340 грама кайма смес
  • 1/2 глава лук, нарязан на ситно
  • 5 чаени чаши сварен и охладен ориз
  • 2 супени лъжици соев сос (или сос Тамари)
  • 1/2 чаена лъжица морска сол 
  • черен пипер според вкуса ви
  • 1/2 чаена чаша настъргано сирене Чедър
  • 1/2 чаена чаша замразен грах
  • 1 супена лъжица плосколистен магданоз

Начин на приготвяне:

Пригответи бъркани яйца в 1 лъжица мазнина и ги извадете в чиния, докато са необходими отново.

В същия тиган сложете останалата 1 лъжица олио и запържете каймата и лука (каймата раздробете на малки парченца). Когато месото се сготви, добавете ориза и задушавайте още 3 минути, като бъркате от време на време.

Прибавете соевия сос (соса Тамари) и сол, овкусете с черен пипер и гответе още 1 минута. Сложете бърканите яйца, сиренето чедър и граха. Оставете на котлона, докато чедъра започне да се топи. Подправете със сол, разбъркайте и поднесете ястието, поръсено с магданоз.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноВидеоДиетиХранене при...ЛайфстайлБотаникаНовиниСнимкиЛечения