Пържен ориз с кайма и зеленчуци

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио
- 3 яйца
- 340 грама кайма смес
- 1/2 глава лук, нарязан на ситно
- 5 чаени чаши сварен и охладен ориз
- 2 супени лъжици соев сос (или сос Тамари)
- 1/2 чаена лъжица морска сол
- черен пипер според вкуса ви
- 1/2 чаена чаша настъргано сирене Чедър
- 1/2 чаена чаша замразен грах
- 1 супена лъжица плосколистен магданоз
Начин на приготвяне:
Пригответи бъркани яйца в 1 лъжица мазнина и ги извадете в чиния, докато са необходими отново.
В същия тиган сложете останалата 1 лъжица олио и запържете каймата и лука (каймата раздробете на малки парченца). Когато месото се сготви, добавете ориза и задушавайте още 3 минути, като бъркате от време на време.
Прибавете соевия сос (соса Тамари) и сол, овкусете с черен пипер и гответе още 1 минута. Сложете бърканите яйца, сиренето чедър и граха. Оставете на котлона, докато чедъра започне да се топи. Подправете със сол, разбъркайте и поднесете ястието, поръсено с магданоз.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Оризови спагети
- Ориз
- Седемдневна оризова диета
Коментари към Пържен ориз с кайма и зеленчуци