Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Пържен ориз със зеленчуци, чесън, лук и къри

Пържен ориз със зеленчуци, чесън, лук и къри

Пържен ориз със зеленчуци, чесън, лук и къри - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз (суров)
  • 1 супена лъжица растителна мазнина
  • 1 супена лъжица краве масло
  • 1 малка пръчица канела
  • 1 чаена лъжица къри на прах
  • 2-3 кардамонови зърна
  • 2-3 зърна карамфил
  • 1 средна глава кромид
  • 1 средно голям морков
  • 1 чаена чаша грах
  • 1 червена чушка (нелюта)
  • 2-3 чеснови скилидки
  • 1 чаена лъжица рендосан джинджифил
  • смлян червен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Ориза сварете до готовност в малко подсолена вода. Зеленчуците измийте, обелете, почистете от ненужните части. Моркова настържете, а останалите накълцайте ситно (парченцата да бъдат с големината на граховите зърна).

Сгорещете маслото и олиото в тиган, добавете подправките и нека се пържат 30-40 секунди на слаб огън, като непрекъснато бъркате. Извадете канелата.

След това изсипете нарязаните зеленчуци в съда с ароматната мазнина и нека се приготвят до прозрачност на лука.

Ред е на граха, сложете и него в тигана, разбъркайте и добавете ориза.

Бъркайте, докато белите зрънца придобият златист оттенък. Тогава изключете котлона, затворете съда с капак и оставете за няколко минути, за да поемат продуктите добре всички аромати и вкусове от подправките.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vmirevkusnogo.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноВидеоДиетиХранене при...ЛайфстайлНовиниБотаникаСнимкиЛечения