Пържено телешко с портокали, зелен лук и соев сос

Необходими продукти:
- 2 портокала (големи)
- 2 накълцани чеснови скилидки
- 600 грама телешко месо
- 2 супени лъжици растителна мазнина
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица нишесте
- зелен лук (количеството е по ваш вкус)
Начин на приготвяне:
В малка купа смесете настърганата кора и сока от единия портокал. Към тях прибавете соевия сос и чесъна.
Втория цитрус обелете, нарежете на кръгчета, които след това разполовете.
Нарязаното на малки парчета месо разбъркайте с нишестето и изпържете в горещото олио за около 3-5 минути (трябва да придобият светлокафяв цвят). Тогава прибавете соса в съда, затворете с капак и оставете телешкото се задушава в продължение на 6-8 минути. След това при него изсипете портокаловите резени, накълцаните пера зелен лук и разбъркайте.
Подходяща гарнитура към ястието е свареният ориз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsemzastol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Чили кон карне с царевица
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко месо с броколи и сос
- Телешко варено с печени зеленчуци
Коментари към Пържено телешко с портокали, зелен лук и соев сос