Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пържено телешко с портокали, зелен лук и соев сос

Пържено телешко с портокали, зелен лук и соев сос

Пържено телешко с портокали, зелен лук и соев сос - изображение

Необходими продукти:

  • 2 портокала (големи)
  • 2 накълцани чеснови скилидки
  • 600 грама телешко месо
  • 2 супени лъжици растителна мазнина
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица нишесте
  • зелен лук (количеството е по ваш вкус)

 

Начин на приготвяне:

В малка купа смесете настърганата кора и сока от единия портокал. Към тях прибавете соевия сос и чесъна.

Втория цитрус обелете, нарежете на кръгчета, които след това разполовете.

Нарязаното на малки парчета месо разбъркайте с нишестето и изпържете в горещото олио за около 3-5 минути (трябва да придобият светлокафяв цвят). Тогава прибавете соса в съда, затворете с капак и оставете телешкото се задушава в продължение на 6-8 минути. След това при него изсипете портокаловите резени, накълцаните пера зелен лук и разбъркайте.

Подходяща гарнитура към ястието е свареният ориз.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsemzastol.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкети