Пържени яйца с чесън, лук и зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1/2-1 домат
- 1-2 сладки чушки
- 1/2 люта чушка
- сол и смлян черен пипер на вкус
- пресен магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука ситно и го изпържете в нагорещения зехтин. След това прибавете ситно накълцаната люта чушка и скилидките чесън, нарязани на тънки плочки. Минута по-късно сложете нарязаните сладки чушки, а малко след това и доматите. Нека всичко се приготвя до изпаряване на течността в съда. Тогава подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Направете дупка в зеленчуковата смес и в нея чукнете яйцето, като внимавате жълтъкът да остане цял.
Ястието е готово, когато белтъкът стегне и жълтъкът се втвърди леко. Извадете в чиния, поръсете със смлян черен пипер, нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Източник:
receptyvsem.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Пържени яйца с чесън, лук и зеленчуци