Пържени яйца с царевица, картофи и лук
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 4 картофа
- 1 глава лук
- 100 грама консервирана царевица
- 1 стрък мащерка
- 1 стрък розмарин
- 2 супени лъжици сух риган
- зехтин на вкус
- сол и смлян и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите с помощта на четка (не ги обелвайте), нарежете ги на средни парчета.
Обелете главата лук, нея нарежете на ситно.
В подмазана със зехтин тава изсипете картофите, лука и царевицата. Сложете стрък мащерка и стрък розмарин, поръсете с риган, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, напръскайте със зехтин.
Покрийте съда с алуминиево фолио и поставете във фурната при температура от 200 градуса.
Нека ястието се приготвя в продължение на 20 минути, след което махнете фолиото и оставете да се запече още 10-15 минути.
Изпържете отделно яйцата в зехтин и ги поднесете върху "легло" от печени картофи с царевица и лук.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Пържени яйца с царевица, картофи и лук