Пържени патладжани с лук и сметана
Необходими продукти:
1 килограм патладжани
1,5 супени лъжици олио
1,5 супени лъжици брашно + за овалване
2 супени лъжици масло
2 глави лук
сол и смлян черен пипер на вкус
нарязан пресен магданоз на вкус
зеленчуков бульон
заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, нарежете ги на едри кубчета и поръсете със сол (може да използвате едра). След час изплакнете с вода.
Оваляйте патладжаните в брашно и изпържете в нагорещеното олио до златисто. Изпържете и лука отделно.
Запържете брашното в маслото, налейте бульон, колкото предпочитате, за да се получи сос. Добавете и заквасена сметана. По желание може да овкусите с нарязан чесън. Подсолете и затоплете сместа.
Смесете патладжаните и лука, залейте със сметановия сос, прибавете нарязан пресен магданоз и ястието е готово.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
Коментари към Пържени патладжани с лук и сметана