Пържени кюфтета с пълнеж от пилешко и зеленчуци

Това ястие ще ви смае - хрупкавите кюфтенца на пръв поглед не подсказват, че отвътре ви очаква разтапящ се пълнеж. Вижте как да си приготвите апетитните хапки!
Необходими продукти:
- 6 супени лъжици масло
- 1 брой пилешки гърди
- 1/2 глава лук
- 1 морков
- 1/4 чаена чаша грах
- 6 супени лъжици брашно
- сол и черен пипер на вкус
за панировката:
- брашно
- яйца
- галета Панко
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете моркова на малки кубчета, лука на полумесеци, а пилешкото месо на малки късчета.
В тиган, загрят на средна степен, разтопете маслото и добавете филето. Гответе го в продължение на 6-7 минути. Прибавете лука и продължете да задушавате, докато омекне. След това сложете моркова и граха, 2 минути по-късно добавете брашното и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер. Сипете млякото и разбъркайте, за да се разтвори брашното в течността, и изчакайте сместа да се сгъсти.
Пресипете в тавичка и приберете във фризер за 1 час.
Панирайте, като вземете 1 супена лъжица от сместа и я сложете в брашното, оформете топче, прехвърлете в разбитите яйца, след което оваляйте в галетата Панко.
Пържете в голямо количество олио на най-висока степен на котлона. Хапките са готови, когато придобият хрупкава златиста коричка.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Кюфтета с моркови, цвекло и чеснов сос
- Веган кюфтета с бял млечен сос
Коментари към Пържени кюфтета с пълнеж от пилешко и зеленчуци