Пържени кюфтета, запечени с кашкавал и зеленчуци
Необходими продукти:
- 200 грама кайма смес
- 1 питка или 1 филия хляб
- 1 глава лук
- 100 грама кашкавал
- 2 яйца
- 2 домата
- 3 сварени и обелени картофа
- 1 сладка чушка
- 1 тиквичка
- 75 грама заквасена сметана
- 150 милилитра готварска сметана
- 3 супени лъжици олио
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Към каймата прибавете намокрения с вода и отцеден от нея хляб/питка, едно от яйцата, наситнената глава лук, подправките и омесете.
Направете 6 кюфтета, изпържете ги от двете страни в силно сгорещена мазнина.
Зеленчуците нарежете на кръгчета и ги разпределете в тава, редувайки ги.
Помежду им сложете кюфтетата.
Второто яйце разбийте с двата вида сметана и подправете на вкус.
Залейте зеленчуците и кюфтета със сместа, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете във фурната (загрейте я предварително на 200 градуса) за 25 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulray.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от коприва
Коментари към Пържени кюфтета, запечени с кашкавал и зеленчуци