Пържени кюфтета, запечени с кашкавал и зеленчуци
Необходими продукти:
- 200 грама кайма смес
- 1 питка или 1 филия хляб
- 1 глава лук
- 100 грама кашкавал
- 2 яйца
- 2 домата
- 3 сварени и обелени картофа
- 1 сладка чушка
- 1 тиквичка
- 75 грама заквасена сметана
- 150 милилитра готварска сметана
- 3 супени лъжици олио
- сол
- черен пипер

Начин на приготвяне:
Към каймата прибавете намокрения с вода и отцеден от нея хляб/питка, едно от яйцата, наситнената глава лук, подправките и омесете.
Направете 6 кюфтета, изпържете ги от двете страни в силно сгорещена мазнина.

Зеленчуците нарежете на кръгчета и ги разпределете в тава, редувайки ги.

Помежду им сложете кюфтетата.

Второто яйце разбийте с двата вида сметана и подправете на вкус.
Залейте зеленчуците и кюфтета със сместа, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете във фурната (загрейте я предварително на 200 градуса) за 25 минути.


Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulray.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кюфтета с чесън и прясно мляко на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Задушени кюфтета в зеленчуков сос с шунка и маслини
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
Коментари към Пържени кюфтета, запечени с кашкавал и зеленчуци