Пържени зелени домати в доматен сос с лук
Необходими продукти:
3-4 узрели домата
1 зелен домат
2-3 глави лук
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете зеления домат на кръгчета с дебелина 5-6 милиметра. Изпържете ги в малко количество нагорещено олио на силен огън по минута от всяка страна, докато се образува румена коричка.
Нарежете лука, изпържете го до златисто на среден огън и прибавете ситно нарязаните узрели домати, които предварително сте обелили.
Нека зеленчуците се задушават в продължение на 10-15 минути (докато омекнат). Подправете на вкус.
Залейте половината от изпържените зелени домати с половината от получения сос. След това сложете останалите зелени кръгчета, които полейте с другата част от соса.
Затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя на слаб огън в продължение на 15 минути.
Когато свалите от котлона, нека се охлади достатъчно, за да приберете в хладилника. Два часа по-късно може да поднесете студено.
Добър апетит!
Снимка: zametkipovara.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВЕРТА таблетки * 30 НЕОФАРМ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ЕВТЕРПА ДОМАТЕН КРЕМ 80 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Калцоне с плънка от кайма, моцарела и домати
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Макарони с боб, домати и царевица
- Доматено-млечна диета (Два варианта)
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Как се режат чери доматчета и моркови с форма на сърца
Коментари към Пържени зелени домати в доматен сос с лук