Пържени зелени домати в доматен сос с лук
Необходими продукти:
3-4 узрели домата
1 зелен домат
2-3 глави лук
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете зеления домат на кръгчета с дебелина 5-6 милиметра. Изпържете ги в малко количество нагорещено олио на силен огън по минута от всяка страна, докато се образува румена коричка.
Нарежете лука, изпържете го до златисто на среден огън и прибавете ситно нарязаните узрели домати, които предварително сте обелили.
Нека зеленчуците се задушават в продължение на 10-15 минути (докато омекнат). Подправете на вкус.
Залейте половината от изпържените зелени домати с половината от получения сос. След това сложете останалите зелени кръгчета, които полейте с другата част от соса.
Затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя на слаб огън в продължение на 15 минути.
Когато свалите от котлона, нека се охлади достатъчно, за да приберете в хладилника. Два часа по-късно може да поднесете студено.
Добър апетит!
Снимка: zametkipovara.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домат
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Как доматите влизат в менюто на европейците
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Пържени зелени домати в доматен сос с лук