Пълнозърнест тиквен хляб със семена и лук
Необходими продукти
За тестото:
- 350 грама пшенично брашно екстра качество
- 100 грама пълнозърнесто брашно
- 1,5 чаени лъжици бързодействаща суха мая
- 320 милилитра топла вода
- 1 супена лъжица тиквено пюре
- 1/2 чаена лъжица фина морска сол
- 1,5 супени лъжици зехтин
За плънката:
- 2 супени лъжици ситно нарязан кромид лук
- 150 грама настъргана сурова тиква
- 2 стръка копър
- 80 грама моцарела
- 100 грама тиквени семена
- яйце за намазване (може да замените с олио)
Начин на приготвяне:
Сложете маята в купа залейте с топла вода и изчакайте да се образува "шапка от пяна" на повърхността.
Пресейте брашното със солта директно върху кухненския плот. Направете вдлъбнатина в средата и в нея изсипете разтворената мая и тиквеното пюре.
Замесете тесто, като междувременно наливате растителната мазнина. Ако то се получи лепкаво, използвайте още брашно.
Оформете като топка тестото, сложете го в голяма дълбока купа, покрийте със стреч фолио и оставете да втасва 45 минути.
След това разделете на две части, които разточете върху намазнен с олио плот. По повърхността им разпределете настърганите моцарела и тиква, ситно нарязания лук, копъра и тиквените семена.
Сгънете тестото така, както е показано на следващите снимки. Ще се получат три слоя, между които има плънка.
Сгънете и двата края към центъра, пластовете вече стават 9.
Обърнете "кърпичката" с шева надолу, намажете с яйце или олио, поръсете с тиквени семена и оставете за 20 минути.
Когато това време изтече, поставете тестото във фурната и нека се пече на 180 градуса около 35-40 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda-offline.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици
- Двуседмична диета с хляб
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Пълнозърнест тиквен хляб със семена и лук