Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнозърнест соден хляб с розмарин

Пълнозърнест соден хляб с розмарин

от 15 март 2018г.
Пълнозърнест соден хляб с розмарин - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Представяме ви лесен и вкусен здравословен хляб с аромат на розмарин, хрупкава коричка и мека вътрешност. Не изисква големи умения за приготовлението, а резултатът е повече от задоволителен.

Необходими продукти:

  • 3 чаени чаши пълнозърнесто брашно
  • 1 3/4 чаени чаши бяло брашно
  • 1 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици свеж розмарин
  • 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
  • 1 чаена чаша кисело мляко
  • 3 супени лъжици микс от киселото и прясното млека за намазване
  • 1 супена лъжица свеж розмарин, за поръсване

Начин на приготвяне:

Изсипете двата вида брашно в голяма купа, добавете содата, солта и разбъркайте. Нарежете розмарина и добавете 2 лъжици от него при брашната. С ръце разпределете равномерно и направете кладенец в центъра на купата.

Разбъркайте заедно прясното и киселото мляко в купа (заделете на дъното 3 лъжици за намазване). Излейте постепенно течната смес в кладенеца и със свободната ръка размесвайте тестото.

Набрашнете ръцете си и месете тестото, докато образувате топка.

Прехвърлете тестото в тава, застлана с пергаментна хартия за печене. С нож го разрежете додолу, като направите кръст. Не размествайте парчетата, нека да останат близо едно до друго, за да оформят хляб при печенето.

Намажете с млечната смес и поръсете с останалата 1 лъжица розмарин.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 25 минути, след което намалете температурата на 170 градуса и печете още 25 минути.

За да разберете, че хлябът е готов, почукайте по кората, ако звучи кухо, значи е готов. Оставете го да се охлади върху решетка.

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: today.com

Още по темата:
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Баница от стар хляб, шунка и кашкавал Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
  • Марияна Беличовска: обичайте хляба и намирайте време да го създавате сами Марияна Беличовска: обичайте хляба и намирайте време да го създавате сами
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пълнозърнест соден хляб с розмарин

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пълнозърнест соден хляб с розмарин
    www.framar.bg 
    на 19 July 2025 в 03:45
    Коментирайте "Пълнозърнест соден хляб с розмарин"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
  • Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
  • Погача за прощъпулник
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 2 дни, 14 часа и 27 мин.

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2038 дни, 16 часа и 55 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 7 дни, 17 часа и 49 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 9 дни, 17 часа и 26 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 14 дни, 15 часа и 46 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 21 дни, 11 часа и 55 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИБУПРОФЕН ПОЛФА таблетки 200 мг * 20

КАНТАБ ПЛЮС таблетки 32 мг / 12.5 мг * 28 НОБЕЛ

АКАРД таблетки 150 мг * 30

ДЖЕЙМИСЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули 500 мг * 60

НАЗО ЛИБЕРО ХИПЕРТОНИЧЕН НАЗАЛЕН СПРЕЙ С МЕНТОЛ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

БИОХЕРБА ТРОЙЧАТКА капсули 250 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:49:50

БИО БАЛАНС саше * 10 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:24:21

ЕСКИМО ЗА ДЕЦА сироп 105 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 16:08:56

ЕРДОМЕД прах 175 мг / 5 мл 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 15:56:03

ДЖЕЙМИСЪН ПРОБИОТИК 10 капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 15:42:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival