Пълнозърнест соден хляб с бира и овесени ядки

Необходими продукти:
- 150 грама пълнозърнесто пшенично брашно
- 140 грама обикновено пшенично брашно
- 50 грама овесени ядки
- 2 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
- 1/2 чаена лъжица сол
- 375 милилитра бира (тъмна или светла по избор)
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса, докато замесите тестото. Подгответе си и форма за кекс с размери 21х11 сантиметра и вместимост от 1,5 литра.
Смесете в голяма купа двата вида брашно с овесените ядки и добавете набухвателите, солта и захарта. Разбъркайте сухата смес и в нея налейте бирата. Бъркайте, докато сухите съставки се овлажнят.
Прехвърлете тестото във формата и заравнете. Направете бразди в средата на повърхността.
Изпечете хляба за 35-40 минути или до "суха клечка". Преди да извадите от съда, изчакайте 5-10 минути и тогава прехвърлете върху решетка, където да се охлади напълно.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Погача за прощъпулник
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Класическа рецепта за чабата
Коментари към Пълнозърнест соден хляб с бира и овесени ядки