Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнозърнест соден хляб с бира и овесени ядки

Пълнозърнест соден хляб с бира и овесени ядки

Пълнозърнест соден хляб с бира и овесени ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама пълнозърнесто пшенично брашно
  • 140 грама обикновено пшенично брашно
  • 50 грама овесени ядки
  • 2 супени лъжици захар
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 375 милилитра бира (тъмна или светла по избор)

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 200 градуса, докато замесите тестото. Подгответе си и форма за кекс с размери 21х11 сантиметра и вместимост от 1,5 литра.

Смесете в голяма купа двата вида брашно с овесените ядки и добавете набухвателите, солта и захарта. Разбъркайте сухата смес и в нея налейте бирата. Бъркайте, докато сухите съставки се овлажнят.

Прехвърлете тестото във формата и заравнете. Направете бразди в средата на повърхността.

Изпечете хляба за 35-40 минути или до "суха клечка". Преди да извадите от съда, изчакайте 5-10 минути и тогава прехвърлете върху решетка, където да се охлади напълно.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиВидеоСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта