Пълнозърнест пшеничен хляб с трици

Необходими продукти:
- 150 грама + 2 супени лъжици обикновено пшенично брашно
- 150 грама пълнозърнесто пшенично брашно
- 50 грама пшенични трици
- 250 милилитра прясно мляко
- 1,5 чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици захар
- 30 грама масло
- 1,5 чаени лъжици суха мая
- 1 чаена лъжица подправки, подходящи за хляб
Начин на приготвяне:
Изпечете триците в сух тиган, докато се зачервят. Оставете ги да се охладят.
В съда на хлебопекарна смесете двата вида брашно, добавете триците, солта, захарта, маята, маслото и подправките, налейте прясното мляко. Включете уреда на режим "Тесто" и използвайте само за замесване.
Готовото тесто сложете в намазнена купа, след това поставете във фурната при 30 градуса и изчакайте да втаса.
След това трябва да втаса втори път. Ако тестото е много меко, нека това да стане директно в съда, в който ще се пече хлябът. В случай че то е достатъчно твърдо, може да поставите върху кухненския плот.
Сгорещете фурната до 210 градуса и тогава в нея поставете формата. Намалете градусите до 200, след 10-15 минути направете 180, а след още толкова време - 165 градуса.
Готовото печиво намажете със зехтин и оставете да си отдъхне.
Коричката се получава хрупкава, а вътрешността мека и вкусна.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
- Да разбием заблудите - хляба
Коментари към Пълнозърнест пшеничен хляб с трици