Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнозърнест пшеничен хляб с трици

Пълнозърнест пшеничен хляб с трици

Пълнозърнест пшеничен хляб с трици - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама + 2 супени лъжици обикновено пшенично брашно
  • 150 грама пълнозърнесто пшенично брашно
  • 50 грама пшенични трици
  • 250 милилитра прясно мляко
  • 1,5 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици захар
  • 30 грама масло
  • 1,5 чаени лъжици суха мая
  • 1 чаена лъжица подправки, подходящи за хляб

 

Начин на приготвяне:

Изпечете триците в сух тиган, докато се зачервят. Оставете ги да се охладят.

В съда на хлебопекарна смесете двата вида брашно, добавете триците, солта, захарта, маята, маслото и подправките, налейте прясното мляко. Включете уреда на режим "Тесто" и използвайте само за замесване.

Готовото тесто сложете в намазнена купа, след това поставете във фурната при 30 градуса и изчакайте да втаса.

След това трябва да втаса втори път. Ако тестото е много меко, нека това да стане директно в съда, в който ще се пече хлябът. В случай че то е достатъчно твърдо, може да поставите върху кухненския плот.

Сгорещете фурната до 210 градуса и тогава в нея поставете формата. Намалете градусите до 200, след 10-15 минути направете 180, а след още толкова време - 165 градуса.

Готовото печиво намажете със зехтин и оставете да си отдъхне.

Коричката се получава хрупкава, а вътрешността мека и вкусна.

хляб

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиВидеоСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияНовиниИнтервютаДиети