Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
Необходими продукти:
- 700 грама пълнозърнесто брашно
- 300 грама бяло брашно
- 5 грама ванилия
- 2 пакетчета инстантна мая за хляб
- 4 яйца
- 200 грама краве масло
- 350 милилитра топло прясно мляко
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 30 милилитра олио
- щипка сол
за плънката
- 100 грама филирани бадеми
- 100 грама смлени орехи
- 150 грама микс от сушени плодове
- 4-5 кубчета локум, нарязани ситно
Начин на приготвяне:
В купа сложете двата вида брашна, добавете маята за хляб, ванилията, олиото и солта. Разбийте яйцата със захарта и прибавете към сместа.
Налейте прясното мляко, добавете ядките, плодовете, локума и направете тесто. Оставете го да втаса, след това нарежете маслото на кубчета и постепенно го вкарайте в тестото.
Изчакайте отново да увеличи обема си, премесете още веднъж и оформете според вкуса ви. Сложете козунака в намаслена форма и изпечете в сгорещена фурна, на 170 градуса до готовност. Охладете печивото, разрежете, поднесете и с наслада си хапнете.
Да ви е сладко!
Източник: www.vivirsmart.cl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 370 гр.
ХАРМОНИКА СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото
- Великден - традиции и обичаи
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Козуначена торта с карамел
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
Коментари към Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум