Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум

Необходими продукти:
- 700 грама пълнозърнесто брашно
- 300 грама бяло брашно
- 5 грама ванилия
- 2 пакетчета инстантна мая за хляб
- 4 яйца
- 200 грама краве масло
- 350 милилитра топло прясно мляко
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 30 милилитра олио
- щипка сол
за плънката
- 100 грама филирани бадеми
- 100 грама смлени орехи
- 150 грама микс от сушени плодове
- 4-5 кубчета локум, нарязани ситно
Начин на приготвяне:
В купа сложете двата вида брашна, добавете маята за хляб, ванилията, олиото и солта. Разбийте яйцата със захарта и прибавете към сместа.
Налейте прясното мляко, добавете ядките, плодовете, локума и направете тесто. Оставете го да втаса, след това нарежете маслото на кубчета и постепенно го вкарайте в тестото.
Изчакайте отново да увеличи обема си, премесете още веднъж и оформете според вкуса ви. Сложете козунака в намаслена форма и изпечете в сгорещена фурна, на 170 градуса до готовност. Охладете печивото, разрежете, поднесете и с наслада си хапнете.
Да ви е сладко!
Източник: www.vivirsmart.cl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото
- Пълнозърнести сандвичи с фъстъчено масло, банани и мед
- Едноседмична диета с краставици и пълнозърнест хляб
- Как да си направим великденска украса от яйце: кактус?
- Пълнозърнести соленки с масло и кашкавал
Коментари към Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум