Пълнозърнести крекери с моркови и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши настъргани моркови
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 2 яйца
- 3/4 - 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- морска сол за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- Бланширайте морковите във вряща вода за около 3 минути. Отцедете.
- Прехвърлете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят максимално.
- Смесете морковите, кашкавала и яйцата в блендер и пасирайте до желаната големина на морковените парченца.
- Прехвърлете сместа в купа и постепенно добавете брашното, като започнете с 1/4 чаена чаша.
- Бъркайте след всяко добавяне до замесването на меко тесто. То не трябва да бъде нито прекалено лепкаво, нито прекалено сухо.
- Разточете го върху чиста набрашнена повърхност с дебелина около 7-8 милиметра.
- Нарежете на ленти, след това на квадратчета с големина 2-3 сантиметра.
- Разпределете крекерите в тавата, поръсете с морска сол и печете 15-20 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете ги да се охладят за кратко, прехвърлете в купички и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: superhealthykids.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
ИКАН ЕКСТРА капсули * 150 TIENS
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОКАРОТЕН PROTECT & TAN СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО СПРЕЙ ЗА ТЕН SPF20 150 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Див морков
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
Коментари към Пълнозърнести крекери с моркови и кашкавал