Пълнозърнести бисквитки с розмарин

Необходими продукти:
80 грама масло
4 супени лъжици захар
кората на 1 лимон
4 супени лъжици лимонов сок
1 яйце
2 чаени лъжици сух розмарин
1 3/4 чаени чаши пълнозърнесто брашно
Начин на приготвяне:
Смесете маслото със захарта. Разбъркайте добре и прибавете настърганата лимонова кора, 4 супени лъжици сок от цитруса, жълтъка на яйцето и розмарина.
Замесете тесто, добавяйки и брашното. Приберете в хладилника за 30 минути.
След това го разточете тънко и изрежете желаните форми. Намажете с белтъка и може да поръсите с пудра захар.
Изпечете бисквитките във фурната при температура от 175 градуса в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
Снимка: hlebopechka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Отглеждане на розмарин
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Розмарин, Бабин косъм, Ливанче
- Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Запознайте се с 5 здравословни ползи на розмарина
Коментари към Пълнозърнести бисквитки с розмарин