Пълнен лук в тесто

Необходими продукти:
- половин килограм брашно
- едно пакетче инстантна мая
- две супени лъжици зехтин
- една чаена чаша топла вода
- щипка сол и захар
- 4-5 едри глави лук
- две супени лъжици зехтин
за плънката:
- 250 грама кайма
- един настърган морков
- една маринована чушка
- 2 пресовани скилидки чесън
- скълцани копър и магданоз
- 150 грама настърган кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от брашното, маята, зехтина, водата, солта и захарта. Оставете го да втаса, а през това време почистете, измийте и подсушете лука. Разрежете и отстранете вътрешността му, накълцайте я ситно, запържете в сгорещен зехтин. Добавете каймата, моркова, чушката, чесъна, копъра, магданоза. Подправете с черен пипер, сол и разбъркайте.
След готовност напълнете зеленчука със сместа и поръсете с кашкавала. Разделете тестото на части, разточете кори и лука обвийте в тях. Оформете топчици, наредете ги в застлана с лист пергамент тавичка и запечете до готовност. Поднесете топли с гарнитура по избор.
Добър апетит!
Източник: www.pillsbury.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки дробчета с лук
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Хрупкав пържен лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Карамелизиран лук с масло и вино
Коментари към Пълнен лук в тесто