Пълнен лук в тесто

Необходими продукти:
- половин килограм брашно
- едно пакетче инстантна мая
- две супени лъжици зехтин
- една чаена чаша топла вода
- щипка сол и захар
- 4-5 едри глави лук
- две супени лъжици зехтин
за плънката:
- 250 грама кайма
- един настърган морков
- една маринована чушка
- 2 пресовани скилидки чесън
- скълцани копър и магданоз
- 150 грама настърган кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от брашното, маята, зехтина, водата, солта и захарта. Оставете го да втаса, а през това време почистете, измийте и подсушете лука. Разрежете и отстранете вътрешността му, накълцайте я ситно, запържете в сгорещен зехтин. Добавете каймата, моркова, чушката, чесъна, копъра, магданоза. Подправете с черен пипер, сол и разбъркайте.
След готовност напълнете зеленчука със сместа и поръсете с кашкавала. Разделете тестото на части, разточете кори и лука обвийте в тях. Оформете топчици, наредете ги в застлана с лист пергамент тавичка и запечете до готовност. Поднесете топли с гарнитура по избор.
Добър апетит!
Източник: www.pillsbury.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Шалот, Лук шалот
- Използвайте люспи от лук за подхранване на растенията и защита от вредители
Коментари към Пълнен лук в тесто