Пълнено авокадо с боб и царевица

Необходими продукти:
- 1/2 консерва боб (от 400 грама)
- 2 супени лъжици сладка царевица
- 1 нарязана на ситно люта чушка
- 200 грама пилешки гърди, сготвени и накъсани
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
- 1 супена лъжица подправка за тако
- сол и пипер
- 3 броя авокадо
- 1/2 чаена чаша сос "Ранч"
- 1 супена лъжица сок от прясно изцеден лимон
Начин на приготвяне:
Боба, царевицата, чушката, пилешкото, чедъра, тако подправката, солта и пипер разбъркайте добре заедно.
Разрежете авокадото на половина и махнете костилката, след което извадете вътрешността, като запазите обелката цяла.
Сложете 6-те лодки от авокадо в тава, застлана с хартия, и разпределете плънката между тях. Печете 15 минути на 180 градуса.
Междувременно вътрешността от авокадо намачкайте и добавете соса "Ранч", сол и пипер на вкус, както и лимоновия сок. Разбъркайте добре, докато получите еднородна гладка смес.
Сервирайте лодките авокадо и върху всяка сложете по лъжица от соса.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Отглеждане на авокадо
- Боб с пилешко месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Запечен боб с наденица и чесън
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Боб с доматено пюре и чесън
- Бърз и лесен салатен дресинг с авокадо
- Бобена разядка със сметана, чесън и розмарин
Коментари към Пълнено авокадо с боб и царевица