Пълнени чушки с хляб, кашкавал и маслини
Необходими продукти:
- 4 неголеми сурови чушки за пълнене (по възможност да бъдат с различни цветове)
- 4 филии бял хляб
- 1 малък домат или 2-3 чери
- 1-2 скилидки чесън
- 100-150 грама черни маслини
- 100-150 грама кашкавал
- билки и подправки по избор и на вкус
- зехтин или олио

Начин на приготвяне:
Измийте чушките, почистете ги от дръжките и семената, разрежете на две части и подредете в тава.
Нарежете хляба и домата на малки кубчета, които сложете в подходяща купа.

Чесъна настържете, маслините нарежете на кръгчета и прибавете при останалите продукти.

Следва настъргания кашкавал и налейте малко зехтин или олио (1-2 супени лъжици).

Използвайте подправки по ваш избор и на вкус. Това може да бъдат риган, босилек, черен пипер... Разбъркайте и подсолете, ако е необходимо.

Напълнете чушките (с връх) с готовата смес и може да я притиснете леко с пръсти.

Изпечете във фурната при 180 градуса, докато плънката се зачерви и чушките омекнат, разбира се.
Кашкавалът ще се разтопи, а хлебните кубчета ще станат хрупкави като крутони.

Предястието е готово, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: forum.say7.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Пълнени чушки с кайма и царевица в доматен сос и кашкавалена коричка
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Пълнени чушки с риба тон и риган
- Пълнени чушки с тиквички в сметанов сос
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки с кълцано месо и гъби в сос
- Пълнени чушки със сирена в бекон
- Пълнени чушки с доматено пюре, гъби и кашкавал
Коментари към Пълнени чушки с хляб, кашкавал и маслини