Пълнени постни чушки

Необходими продукти:
5 чушки
200 грама дългозърнест ориз
2 моркова
4 домата
1 глава червен лук
4 г смлян кориандър
25 грама захар
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Накиснете ориза във вода, измийте и почистете чушките, морковите настържете на едро ренде. След това измийте ориза, залейте го със студена вода, сложете сол и го сварете до полуготовност. Смелете доматите (или използвайте готов доматен сок), лука нарежете на ситно.
След като оризът се свари до полуготовност, оставете го да изстине, добавете към него морковите, кориандъра и нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте всичко и плънката е готова. С нея плътно напълнете чушките, сложете ги в тенджера. Задушете лука с малко моркови за около 5 минути, след това прибавете доматения сок, захарта и нека всичко се задушава още 10 минути.
Залейте чушките с получения доматен сос и задушете за 30-40 минути (до готовност).
Поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ФИТО PHANERE КОСА И НОКТИ дражета * 120
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Мляко с ориз
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
Коментари към Пълнени постни чушки