Пълнени печени яйца със спанак, доматен сос и кашкавал
Необходими продукти:
- 5 твърдо сварени яйца
- 1 малка връзка спанак
- 1 средна глава лук
- 50 грама масло
- 50 грама кашкавал
- 250 грама белени консервирани домати (може да използвате и пресни)
- сол и подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на кубчета и го задушете в маслото заедно със спанака.
Сварените и обелени яйца разредете на две части по дължина и извадете жълтъците.
С помощта на блендер смелете жълтъците, лука със спанака, подправките и кашкавала.
Доматите смелете отделно също в блендер.
След това налейте доматения сос в подходяща форма, която ще използвате за приготвянето на ястието.
Напълнете белтъците със сместа, която получихте от жълтъците и зеленчуците.
Подредете ги в съда с доматите и поставете в загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути (докато повърхността придобие златист цвят).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
Коментари към Пълнени печени яйца със спанак, доматен сос и кашкавал