Пълнени печени яйца със спанак, доматен сос и кашкавал
Необходими продукти:
- 5 твърдо сварени яйца
- 1 малка връзка спанак
- 1 средна глава лук
- 50 грама масло
- 50 грама кашкавал
- 250 грама белени консервирани домати (може да използвате и пресни)
- сол и подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на кубчета и го задушете в маслото заедно със спанака.


Сварените и обелени яйца разредете на две части по дължина и извадете жълтъците.

С помощта на блендер смелете жълтъците, лука със спанака, подправките и кашкавала.

Доматите смелете отделно също в блендер.

След това налейте доматения сос в подходяща форма, която ще използвате за приготвянето на ястието.

Напълнете белтъците със сместа, която получихте от жълтъците и зеленчуците.

Подредете ги в съда с доматите и поставете в загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути (докато повърхността придобие златист цвят).

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела
- Гювечета с яйца в подлучена сметана и сирене
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запечени яйца с домати, колбас и кашкавал
- Яйца с пилешки дробчета и домати
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
Коментари към Пълнени печени яйца със спанак, доматен сос и кашкавал