Пълнени патладжани с киноа и орехи

Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена чаша киноа
- 1/2 чаена чаша нарязан пресен магданоз
- 1/3 натрошени орехи
- 2 стръка нарязан пресен лук
- сол, черен пипер, лимонов сок
- 1 лимон, нарязан на четвъртинки
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
- 50 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
Почистете и разрежете патладжаните през средата. С лъжичка премахнете месестата им част и подсолете. Измийте киноата, сложете я в тенджера, налейте виното, вода около 2 чаени чаши и я сварете.
Прецедете и сложете в купа, добавете смлените орехи, магданоз, лук, лимонов сок, лют пипер. Загрейте зехтина, запържете пресния лук и добавете киноата. След 5 минути свалете от котлона и напълнете патладжаните с плънката.
Сложете ги в намазнена тава, налейте 100 милилитра вода и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете за 30 минути. Разпределете порции и поднесете ястието, гарнирано с лимонови резенчета и пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: restlesspalate.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 150 мл
РЕВОЛЮШЪН SKINCARE НОЩЕН СЕРУМ ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ QUINOA 30 мл
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 LONG МАСКА ЗА ДЪЛГА КОСА С АЛОЕ ВЕРА 250 мл
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД АМПУЛИ ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ С ИЗМИВАНЕ 7 мл * 5
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Пържени патладжани с яйца и домати
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
Коментари към Пълнени патладжани с киноа и орехи