Пълнени картофи с пилешка кайма в гъбен сос
Необходими продукти:
6 картофа
350 гр пилешка кайма
350 гр замразени гъби (манатарки)
250 гр сметана
1 глава лук
1 скилидка чесън
3 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. брашно
подправки - по избор
билки - по избор
олио
Начин на приготвяне:
Изрежете вътрешността на картофите, така че да можете да ги напълните. Подправете суровата кайма с черен пипер, чесън, сол и с нея напълнете подготвените картофи. След това ги запържете малко в олио до образуването на лека златиста коричка и подредете в тава.
Направете соса:
Изпържете гъбите в олио до изпаряване на течността, добавете нарязания на ситно лук и го пържете до златисто. Прибавете брашното, налейте бульона, сложете сол, сметаната. Нека сосът кипне и с него залейте картофите. Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече за 1 час във фурната. След това махнете фолиото и оставете, докато картофите се запекат.
Поднасят се поръсени с нарязан зелен лук.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Пълнени картофи с кашкавал, бекон и яйце
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
Коментари към Пълнени картофи с пилешка кайма в гъбен сос