Пълнени картофи с пилешка кайма в гъбен сос

Необходими продукти:
6 картофа
350 гр пилешка кайма
350 гр замразени гъби (манатарки)
250 гр сметана
1 глава лук
1 скилидка чесън
3 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. брашно
подправки - по избор
билки - по избор
олио
Начин на приготвяне:
Изрежете вътрешността на картофите, така че да можете да ги напълните. Подправете суровата кайма с черен пипер, чесън, сол и с нея напълнете подготвените картофи. След това ги запържете малко в олио до образуването на лека златиста коричка и подредете в тава.
Направете соса:
Изпържете гъбите в олио до изпаряване на течността, добавете нарязания на ситно лук и го пържете до златисто. Прибавете брашното, налейте бульона, сложете сол, сметаната. Нека сосът кипне и с него залейте картофите. Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече за 1 час във фурната. След това махнете фолиото и оставете, докато картофите се запекат.
Поднасят се поръсени с нарязан зелен лук.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
Коментари към Пълнени картофи с пилешка кайма в гъбен сос