Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал

Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал

Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма
  • 250 милилитра месен бульон
  • 50 грама кашкавал
  • 5 големи картофа
  • 1 голяма глава лук
  • 3 супени лъжици доматено пюре
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио


Начин на приготвяне:

Изпържете ситно нарязания лук заедно с каймата. Когато кромидът омекне, а каймата се зачерви, добавете доматеното пюре и соса, подправете и задушете за 15-20 минути (до сгъстяване на соса).

Междувременно сварете картофите цели и без да ги обелвате. Трябва да останат малко сурови. Разрежете ги на две по дължина, за да се получат "лодки", чиято вътрешност издълбайте с помощта на лъжица.

Разпределете каймата със соса в картофите, поръсете с кашкавал и запечете за 10-15 минути, докато покритието се разтопи и се образува златиста коричка.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноИсторияЛайфстайлБотаникаДиетиНовиниЛечения