Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 250 милилитра месен бульон
- 50 грама кашкавал
- 5 големи картофа
- 1 голяма глава лук
- 3 супени лъжици доматено пюре
- 1 супена лъжица сос Уорчестър
- сол и черен пипер на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
Изпържете ситно нарязания лук заедно с каймата. Когато кромидът омекне, а каймата се зачерви, добавете доматеното пюре и соса, подправете и задушете за 15-20 минути (до сгъстяване на соса).
Междувременно сварете картофите цели и без да ги обелвате. Трябва да останат малко сурови. Разрежете ги на две по дължина, за да се получат "лодки", чиято вътрешност издълбайте с помощта на лъжица.
Разпределете каймата със соса в картофите, поръсете с кашкавал и запечете за 10-15 минути, докато покритието се разтопи и се образува златиста коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи със спанак и сирене
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи със заквасена сметана
- Пълнени печени картофи с наденички и яйца
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
Коментари към Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал