Пълнени домати с ориз и гъби
Необходими продукти:
6 средни домата
1/2 чаена чаша сварен ориз
100 грама изпържени гъби
25 грама масло
1 супена лъжица нарязан магданоз или друга зелена подправка по избор
3 супени лъжици настърган кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
нарязан магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, подсушете ги и внимателно отрежете горната им част. След това издълбайте вътрешността със семената, като оставите около 1 сантиметър "стени".
В купа смесете сварения ориз, изпържените гъби, разтопеното масло, нарязаните зелени подправки, сол и черен пипер на вкус, настъргания кашкавал и нарязаната вътрешна част на доматите. Разбъркайте всичко и с получената комбинация напълнете доматите.
Увийте всеки от тях във фолио и изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 5-10 минути.
Готовото ястие извадете върху решетка. Когато се охлади малко, махнете фолиото, поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Пълнени домати с ориз и гъби