Пълнени домати с ориз и гъби

Необходими продукти:
6 средни домата
1/2 чаена чаша сварен ориз
100 грама изпържени гъби
25 грама масло
1 супена лъжица нарязан магданоз или друга зелена подправка по избор
3 супени лъжици настърган кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
нарязан магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, подсушете ги и внимателно отрежете горната им част. След това издълбайте вътрешността със семената, като оставите около 1 сантиметър "стени".
В купа смесете сварения ориз, изпържените гъби, разтопеното масло, нарязаните зелени подправки, сол и черен пипер на вкус, настъргания кашкавал и нарязаната вътрешна част на доматите. Разбъркайте всичко и с получената комбинация напълнете доматите.
Увийте всеки от тях във фолио и изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 5-10 минути.
Готовото ястие извадете върху решетка. Когато се охлади малко, махнете фолиото, поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
КАРЛ МИНК ЛИКОПЕН + АНТИОКСИДАНТИ капсули * 100
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
Коментари към Пълнени домати с ориз и гъби