Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пълнени домати с орехи и лук

Пълнени домати с орехи и лук

Пълнени домати с орехи и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 8-10 узрели и не прекалено твърди домата
  • 200 грама лук
  • 100 милилитра топено масло
  • 2 чаени лъжици орехово масло
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 чаена чаша смлени орехови ядки
  • 6 стръка кориандър
  • 2 стръка босилек
  • 2 чаени лъжици смлени семена кориандър
  • 2 супени лъжици червен винен оцет
  • 1 люта червена чушка
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Обеления лук нарежете ситно и го изпържете на слаб огън до прозрачност в топеното масло.

Орехите счукайте с чесъна и след това смелете.

Кориандъра и лютата чушка накълцайте, смесете ги и изсипете при лука. Намалете температурата на котлона до минимум и 2 минути по-късно добавете орехите с чесъна в съда.

Налейте половин чаена чаша вода, увеличете котлона и нека сместа заври. Когато това стане, веднага свалете съда от котлона и налейте оцета в плънката.

Измийте доматите и внимателно с острието на ножа издълбайте сърцевината на всеки.

Преди да ги напълнете с орехово-лучената комбинация, към нея прибавете кориандъра, 3-4 супени лъжици вряща вода и разбъркайте старателно.

Щом я разпределите в доматите, подредете ги на един ред в дълбока тава, полейте с топлия орехов сос оставете така за 1-2 часа под капак.

Преди да поднесете предястието, украсете го с босилекови листенца и полейте с орехово олио.

Добър апетит!

Източник:liveinternet.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлДиетиБотаника