Пълнени домати с гъби, хляб, кашкавал и яйце
Необходими продукти:
- 12 домата
- 350 грама печурки (пресни)
- глава кромид лук
- връзка копър
- 3 скилидки чесън
- 4 супени лъжици готварска сметана
- 2 филии тостерен хляб
- 120 грама кашкавал или друг подходящ вид сирене по избор
- 1 яйце
- 3 супени лъжици олио
- черен пипер, индийско орехче, сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите и ги нарежете на кубчета.
Лука обелете, също нарежете на кубчета, които изпържете до омекване в 2 супени лъжици от растителната мазнина.
След това прибавете гъбите и пържете, бъркайки, в продължение на 3 минути на силен огън.
Тогава изсипете наситнения копър, налейте готварската сметана и разбъркайте. Нека сместа заври леко, добавете наситнения чесън и свалете съда от котлона.
Изпечете филийките хляб в тостер, след което ги нарежете на малки кубчета. Смесете ги с гъбената маса, чукнете яйцето, изсипете 2/3 от настъргания кашкавал и подправете.
Отрежете капачетата (горната част) на доматите, издълбайте месестата вътрешност с лъжица и напълнете зеленчуците с комбинацията, която приготвихте.
Подредете доматите в тава (намазнена предварително).
Вътрешността със семената, която издълбахте, прокарайте през сито или използвайте сокоизтисквачка. Сока смесете с останалия кашкавал, подсолете и разпределете соса в тавата около доматите.
Изпечете предястието за 20 минути във фурната.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: boilbroil.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Печени домати с яйца и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
- Пълнени домати с яйце
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Пълнени домати с пилешка салата
- Предястие от домати с плънка от риба тон, майонеза и маслини
- Печени домати с кайма и кашкавал
- Пълнени домати с боб и риба тон
- Пълнени домати с яйце и топено сирене
Коментари към Пълнени домати с гъби, хляб, кашкавал и яйце