Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени домати с гъби, хляб, кашкавал и яйце

Пълнени домати с гъби, хляб, кашкавал и яйце

Пълнени домати с гъби, хляб, кашкавал и яйце - изображение

Необходими продукти:

  • 12 домата
  • 350 грама печурки (пресни)
  • глава кромид лук
  • връзка копър
  • 3 скилидки чесън
  • 4 супени лъжици готварска сметана
  • 2 филии тостерен хляб
  • 120 грама кашкавал или друг подходящ вид сирене по избор
  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици олио
  • черен пипер, индийско орехче, сол - на вкус


Начин на приготвяне:

Почистете гъбите и ги нарежете на кубчета.

Лука обелете, също нарежете на кубчета, които изпържете до омекване в 2 супени лъжици от растителната мазнина.

След това прибавете гъбите и пържете, бъркайки, в продължение на 3 минути на силен огън.

Тогава изсипете наситнения копър, налейте готварската сметана и разбъркайте. Нека сместа заври леко, добавете наситнения чесън и свалете съда от котлона.

Изпечете филийките хляб в тостер, след което ги нарежете на малки кубчета. Смесете ги с гъбената маса, чукнете яйцето, изсипете 2/3 от настъргания кашкавал и подправете.

Отрежете капачетата (горната част) на доматите, издълбайте месестата вътрешност с лъжица и напълнете зеленчуците с комбинацията, която приготвихте.

Подредете доматите в тава (намазнена предварително).

Вътрешността със семената, която издълбахте, прокарайте през сито или използвайте сокоизтисквачка. Сока смесете с останалия кашкавал, подсолете и разпределете соса в тавата около доматите.

Изпечете предястието за 20 минути във фурната.

Добър апетит!

 

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: boilbroil.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноДиетиХранене при...Ботаника