Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пълнена пъстърва с гъби, шунка и подправки

Пълнена пъстърва с гъби, шунка и подправки

Пълнена пъстърва с гъби, шунка и подправки - изображение

Необходими продукти:


  • 4 почистени пъстърви
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1/2 чаена чаша нарязан лук
  • 1 чаена чаша нарязани пресни печурки
  • 1-2 стръка прясна мащерка
  • 150 грама нарязана ситно шунка или бекон
  • 1 чаена чаша бяло вино
  • 1/4 чаена чаша галета
  • около 1/2 чаена чаша брашно
  • зехтин за запръжка
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 супена лъжица пресен магданоз
  • смлени печени бадеми
  • 5 нарязани ситно скилидки чесън


Начин на приготвяне:

пъстърва с гъби, шунка и подправки

В тиган загрейте зехтина и запържете лука, чесъна и печурките. Прибавете шунката, мащерката, бялото вино и разбъркайте. След редуциране на течността свалете от котлона и охладете.

Оваляйте в брашното филетата и ги напълнете със зеленчуковата плънка. Поръсете с галета, пресен магданоз, смлени бадеми и подправете с лимонов сок.

пъстърва с гъби, шунка и подправки

Подредете пъстървата във фурна, застлана с лист пергамент, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за час. Охладете, разпределете рибата в чинии, гарнирайте със салата по избор и поднесете.

пъстърва с гъби, шунка и подправки

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mykitcheninspain.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноДиетиЗдравни съветиБотаникаЛайфстайлХранене при...Алтернативна медицинаНовиниЛечения