Пшеничена каша с мак, стафиди и орехи

Необходими продукти:
2 чаени чаши грухана пшеница
1 чаена чаша мак
100 грама мед (или 1/2 чаена чаша захар)
30 грама орехови ядки
50 грама стафиди
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте пшеницата, залейте с вряща вода, поставете на котлона и изчакайте да заври. След това отцедете течността с помощта на гевгир, изплакнете зърната със студена вода, налейте нова вода и сварете до готовност.
Измийте мака, залейте с вряща вода, изплакнете го със студена и счукайте в хаванче до побеляване. Добавете меда, сложете и малко сол, ако желаете.
Прибавете смлените орехи и стафидите.
Смесете всички продукти и поднесете кашата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС МЕНСТРУАЦИЯ 2 180 г
СЕЛЕНОГИН таблетки * 60 WEDO
ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПРАНЕ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ И ЖАСМИН 1 л ETAMINE DU LYS
ШИМАНИ BO FI ЛИФТИНГ КРЕМ С КОЛАГЕН И БАБАСУ 50 мл
ЕУФОРИЯ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ SPF50 40 мл
ШИМАНИ BO FI РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ С КОЛАГЕН И ФИЛЪР ЕФЕКТ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Сънотворен мак, Опиумен мак, Мак-градински, Питомен мак
- Орехи - ползи и вреди
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Софт храни
- Черен орех
- Калифорнийски мак
- Опиумният мак и употребата му в миналото
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Пшеничена каша с мак, стафиди и орехи