Пшеничена каша с мак, стафиди и орехи
Необходими продукти:
2 чаени чаши грухана пшеница
1 чаена чаша мак
100 грама мед (или 1/2 чаена чаша захар)
30 грама орехови ядки
50 грама стафиди
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте пшеницата, залейте с вряща вода, поставете на котлона и изчакайте да заври. След това отцедете течността с помощта на гевгир, изплакнете зърната със студена вода, налейте нова вода и сварете до готовност.
Измийте мака, залейте с вряща вода, изплакнете го със студена и счукайте в хаванче до побеляване. Добавете меда, сложете и малко сол, ако желаете.
Прибавете смлените орехи и стафидите.
Смесете всички продукти и поднесете кашата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС МЕНСТРУАЦИЯ 2 180 г
ФИТОВИТ АНТИСТРЕС капсули * 60
СЕЛЕНОГИН таблетки * 60 WEDO
ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПРАНЕ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ И ЖАСМИН 1 л ETAMINE DU LYS
НовКАША ЕЛДА И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ЦАРЕВИЦА И МОРКОВ от 4 месец 175 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Орехи - ползи и вреди
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Софт храни
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Черен орех
Коментари към Пшеничена каша с мак, стафиди и орехи