Пухкави кифлички с шоколадов крем
Необходими продукти
За тестото:
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица суха мая
- 1 супена лъжица захар
- 1 яйце
- 100 грама масло
- 2-3 чаени чаши брашно
За шоколадовия крем:
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 яйце
- 2 супени лъжици нишесте
- 1 пакетче ванилова захар
- 3 супени лъжици какао
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, необходимо за тестото. Разтворете в него маята и захарта, чукнете яйцето. Разбъркайте, добавете малко брашно и направете течно тесто, което оставете за 20 минути, за да се активира маята. Когато това се случи, прибавете останалото брашно и замесете еластично тесто, което разделете на 5 топки.
Сложете по около 20 грама масло във всяка и приберете във фризера или хладилната камера за 2 часа.
Междувременно пригответе шоколадовия крем. Смесете нишестето, захарта и яйцето. В тази комбинация изсипете какаото, налейте топлото мляко и поставете съда върху котлона. Варете до сгъстяване на консистенцията и оставете да се охлажда.
Върнете се към тестото. Разточете всяка топка (от една се получават 2-3 кифлички, в зависимост от размера им) тънко, като дебелината на пласта да бъде 3-4 милиметра. В средата сложете една лъжица от крема и го разпределете върху тестото.
Навийте руло, което оформете като охлюв. По този начин пригответе и останалото количество тесто.
Подредете кифличките в намазнена тава и поставете във фурната, затоплена на 200 градуса. След 20-25 минути "охлювчетата" ще бъдат готови.
Поръсете ги с пудра захар, преди да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Соленки Бебета
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Бутер рогчета със спанак, сирена и маслини
- Виенски кифлички
- Пухкави кифлички със сирене
- Великденски козуначени кифлички
- Кифлички със сирене
- Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
- Бриоши с течен шоколад
Коментари към Пухкави кифлички с шоколадов крем