Пухкави кашкавалки с масло

Необходими продукти:
- 700 грама бяло брашно
- 42 грама жива мая
- 350 милилитра топло прясно мляко
- 15 грама сол
- 5 грама захар
- 3 супени лъжици разтопено масло
- 1 разбито яйце за намазване
- 150-200 грама настърган кашкавал
- 50 грама разтопено масло за намазване
Начин на приготвяне:
Пригответе купа, в която сипете брашното и солта. Разбъркайте и разтворете маята в млякото, заедно със захарта. Прибавете сместа в брашното, добавете масло и пригответе тесто. След като втаса го разделете на части, оформете фитили и разточете всеки.
Намажете с масло, поръсете с кашкавал и завийте във формата на розички.
Направете всички по този начин и ги подредете в намаслена тава една до друга.
Изчакайте кашкавалките да увеличат обема си и ги намажете с яйце и масло. Поръсете с останалия настърган кашкавал и загрейте фурната на 190 градуса.
Запечете за 30-35 минути и след готовност охладете. Разчупете, подредете в чиния и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: whatlenalikes.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Бързо тесто за пица с мед
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Пухкави кашкавалки с масло