Пухкави кашкавалки с масло
Необходими продукти:
- 700 грама бяло брашно
- 42 грама жива мая
- 350 милилитра топло прясно мляко
- 15 грама сол
- 5 грама захар
- 3 супени лъжици разтопено масло
- 1 разбито яйце за намазване
- 150-200 грама настърган кашкавал
- 50 грама разтопено масло за намазване
Начин на приготвяне:
Пригответе купа, в която сипете брашното и солта. Разбъркайте и разтворете маята в млякото, заедно със захарта. Прибавете сместа в брашното, добавете масло и пригответе тесто. След като втаса го разделете на части, оформете фитили и разточете всеки.

Намажете с масло, поръсете с кашкавал и завийте във формата на розички.

Направете всички по този начин и ги подредете в намаслена тава една до друга.

Изчакайте кашкавалките да увеличат обема си и ги намажете с яйце и масло. Поръсете с останалия настърган кашкавал и загрейте фурната на 190 градуса.

Запечете за 30-35 минути и след готовност охладете. Разчупете, подредете в чиния и поднесете.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: whatlenalikes.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Хрупкави домашни солети
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Бързи питки без месене
Коментари към Пухкави кашкавалки с масло