Пухкави джобчета с бирено тесто, пуешко и кашкавал

Необходими продукти:
- 600 грама брашно
- 2 супени лъжици зехтин
- 10 грама захар
- 10 грама - 15 грама сол
- 50 милилитра бира
- 1/2 кубче жива мая
- 200 милилитра топла вода
- 150-200 грама филирано пуешко месо
- 150-200 грама кашкавал на слайсове
- 1 жълтък за намазване + 1 супена лъжица прясно мляко
- 10 грама маково семе за поръсване
- 20-30 грама краве масло за намазване на питките
- сол или шарена сол според вкуса
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, добавете захарта, солта, зехтина, бирата и маята, размита във водата. Разбъркайте с дървена бъркалка, а след това с ръце омесете тесто. Хубаво е да престои около час, за да втаса.
След това го разделете на равни части и оформете топки. Подредете ги в застлана с лист пергамент тавичка. Намажете със смес от разбит жълтък и прясно мляко. Поръсете с маково семе, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30-35 минути.
Охладете питките и разрежете през средите. Намажете с краве масло, подправете със сол или шарена сол, гарнирайте с пуешко месо, кашкавал и запечете за още 10 минути. Поднесете джобчетата топли и се насладете на вкуса им.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: locari.jp
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Хрупкави домашни солети
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Погача за прощъпулник
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Класически сос за хамбургери
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Турски питки Поача
Коментари към Пухкави джобчета с бирено тесто, пуешко и кашкавал