Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пухкави джобчета с бирено тесто, пуешко и кашкавал

Пухкави джобчета с бирено тесто, пуешко и кашкавал

Пухкави джобчета с бирено тесто, пуешко и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 600 грама брашно
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 10 грама захар
  • 10 грама - 15 грама сол
  • 50 милилитра бира
  • 1/2 кубче жива мая
  • 200 милилитра топла вода
  • 150-200 грама филирано пуешко месо
  • 150-200 грама кашкавал на слайсове
  • 1 жълтък за намазване + 1 супена лъжица прясно мляко
  • 10 грама маково семе за поръсване
  • 20-30 грама краве масло за намазване на питките
  • сол или шарена сол според вкуса


Начин на приготвяне:


В купа сложете брашното, добавете захарта, солта, зехтина, бирата и маята, размита във водата. Разбъркайте с дървена бъркалка, а след това с ръце омесете тесто. Хубаво е да престои около час, за да втаса.

След това го разделете на равни части и оформете топки. Подредете ги в застлана с лист пергамент тавичка. Намажете със смес от разбит жълтък и прясно мляко. Поръсете с маково семе, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30-35 минути.

Охладете питките и разрежете през средите. Намажете с краве масло, подправете със сол или шарена сол, гарнирайте с пуешко месо, кашкавал и запечете за още 10 минути. Поднесете джобчетата топли и се насладете на вкуса им.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: locari.jp

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниЛюбопитноЛайфстайлСнимкиЗдравни съвети