Пурички от царевични питки с плънка от артишок и пиле
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши късано сготвено пилешко месо
- 220 грама крема сирене на стайна температура
- 1 консерва от 400 грама артишок
- 1 пакет (около 250 грама) замразен спанак (размразен и отцеден)
- 1 чаена лъжица лют пипер
- сол и черен пипер
- 18 малки царевични тортила питки
- 2 1/2 чаени чаши настъргано сирене (монретей джак)
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната 220 градуса и намазнете голяма тава с мазнина по избор.
В голяма купа смесете пилешкото, крема сиренето, артишока, спанака и подправете със сол, пипер и лют червен пипер.
Тортила питките сложете в чиния, покрийте с кърпа и затоплете за 30 секунди в микровълнова фурна, за да омекнат.
Във всяка сложете по малко от плънката, поръсете със сиренето и навийте на руло. Подредете в тавата.
Намажете със зехтин и печете около 15-20 минути, като в половината на печенето ги обърнете.
Сервирайте с дип по избор - салса или млечен.
Източник:
delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Картофена тортиля с риба тон и зеленчуци
- Тортила с тахан, бадеми и плодове
- Тортила с манго и боровинки
- Пикантно пилешко с авокадо в тортила питка
- Тортила с банани и фъстъчено масло
- Енчиладас със скариди
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортила питки с плънка от пилешко и кориандър
- Тортила с бъркани яйца
- Мини такос с пилешко и подправка фахита
Коментари към Пурички от царевични питки с плънка от артишок и пиле